• Merkenoverzicht


 • Dekbedden

  Om lekker te kunnen slapen heeft u niet alleen een goed matras nodig maar is het juiste dekbed ook een belangrijk onderdeel van het slaapgenot. Er worden de laatste jaren voornamelijk dekbedden toegepast en veel minder dekens. Bij Bos Bedden zijn de dekens leverbaar van het bekende merk Abee. Dekbedden worden ingedeeld in categorieën; synthetisch, wol en dons.

  Website afbeelding

  Synthetische dekbedden
  Synthetische dekbedden zijn beschikbaar in veel varianten en worden veel toegepast om allergische reactie te voorkomen of wanneer een dekbed eenvoudig wasbaar moet zijn. Leverbaar in de enkele uitvoering of als 4-seizoenen dekbed.

  Wollen dekbedden
  Wollen dekbedden zijn ook bijzonder in trek. Een belangrijke eigenschap van wol is de hoge vochtopname dus voor mensen die makkelijk transpireren is dat een uitkomst. Nederland is een typisch ‘wolland’ zodat er ruim voldoende grondstof beschikbaar is met gevolg dat de wollen dekbedden heel betaalbaar zijn. Wollen dekbedden zijn vriendelijk in gebruik. Regelmatig luchten volstaat.
  Ook wollen dekbedden zijn leverbaar in de enkele uitvoering en als 4-seizoenen dekbed.

  Donzen dekbedden
  Voor donzen dekbedden wordt vooral ganzendons toegepast omdat deze de meest comfortabele kwaliteit oplevert. Ook voor mensen met allergieën kan een donzen dekbed een prima keuze zijn vanwege de zeer dicht geweven stoffen. Donzen dekbedden hebben met een laag vulgewicht al een hoge isolatiewaarde. Dekbedden van dons vragen wel wat meer onderhoud. Het is belangrijk een donzen dekbed regelmatig goed op te schudden. Alle soorten dekbedden dienen in elk geval regelmatig gelucht te worden maar liever niet in de volle zon of met vochtige weersomstandigheden. Voor de warme zomerdagen zijn er tevens extra dunne zomerdekbedden leverbaar van zowel dons als van wol maar ook van katoen. Katoen heeft dan nauwelijks nog isolerende waarden maar kan wel goed vocht opnemen en dat is natuurlijk comfortabel in de zomer.

  Jonk
  Leverancier van topkwaliteit donzen dekbedden. Gestart in Volendam in 1925. Naast de collectie donzen dekbedden is Jonk ook bekend met natuurhaar
  zoals wol en kamelenhaar en synthetische dekbedden. Zoekt u kwaliteit dan zit u met een donzen dekbed van Jonk helemaal goed.

  Ducky Dons
  Deze fabrikant van dekbedden startte in de jaren ’50 met het importeren en verwerken van dons en veren. Tot rond 1970 bestond hiervoor vrijwel geen binnenlandse markt en werd het grootste deel van de productie geëxporteerd. Gaandeweg werd het donzen dekbed echter ook in Nederland populair waardoor Ducky Dons haar naam ook in eigen land kon vestigen.

  Texeler
  Nederland gaat weer massaal onder de wol. Heerlijk slapen onder een Texeler dekbed of op een Texeler onderdeken en hoofdkussen. Gezond voor uw lichaam en een garantie voor een heerlijk comfortabele Nachtrust. Alle Texeler producten worden gemaakt door de Texelse Wol Onderneming op het eiland Texel. 100% procent natuurlijke producten, gemaakt van zuiver Texelse lamswol en de meest comfortabele katoenen tijken.

  Aabe
  Toch voorkeur voor een wollen deken? Bij Bos Bedden is dat geen probleem, wij zijn dealer van Aabe dekens en nog regelmatig verkopen wij een van de producten van deze fabrikant.


 • Informatie aanvragen   • Gratis thuisbezorgd (Lees meer)
   • Gratis montage (Lees meer)
   • Topkwaliteit
   • Altijd scherpe prijzen
   • Zeer grote showroom
   • Alle grote merken
   • Hoge klanttevredenheid
   • CBW Garantie