Waterbedden

Comfort, temperatuur en bedhygiëne.

Het waterbed is een onderdeel uit het assortiment van Bos bedden. Het drukverlagend comfort in combinatie met de huid neutrale temperatuur en een mogelijkheid tot ongekende bedhygiëne van het waterbed, is voor vele klanten al jaren een reden om voor het waterbed te kiezen. In onze showroom laten wij je ontdekken dat een waterbed niet alleen fantastisch ligt, maar ook dat een waterbed er mooi en eigentijds uit kan zien. Oneindig veel keuze in combinaties en kleuren. Met of zonder bed lades, gestoffeerd, in gelamineerd of massief hout, verschillende multimedia opties, verstelbare hoofdeinden of in te bouwen in jouw eigen ledikant. Je vindt water bedden alleen in ons filiaal in Nijverdal.

Op een waterbed lig je direct stil

Vaak denken mensen dat een waterbed wiebelt. Dit is niet zo.
Op een hedendaags waterbed lig je direct stil. Het moderne waterbed heeft de mogelijkheid om volledig gestabiliseerd te worden. Dit kan op twee manieren, met fibermatten of met schuim. Vroeger werd er enkel met fibermatten gestabiliseerd. Door fibermatten op elkaar in het watermatras te plaatsen, kan het water meer of minder bewegen en wiebelt (deint) het bed meer of minder. Tegenwoordig is daar een nieuwe ontwikkeling bijgekomen waarbij er niet meer met fibermatten wordt gestabiliseerd, maar met een speciaal voor waterbedden ontwikkelt schuim. Deze schuimstabilisatie biedt nog beter de mogelijkheid om de uitstekende delen van het lichaam, zoals schouders en heupen, optimaal weg te laten zakken in het matras. Ook bij de hogere stabilisaties is dit mogelijk. Door de open cel structuur van het schuim, zal het water niet gaan bewegen en lig je direct stil. In beide filialen van Bos bedden staan waterbedden met zowel fiber als schuim stabilisaties. Wil je toch bewegen, dan kunnen we de stabilisatie in het waterbed zo aanpassen, dat je iets meer beweegt in het bed. Bewegen in een waterbed mag, maar hoeft niet. Plan een afspraak in onze showroom en ontdek zo welke stabilisatievorm voor jou de prettigste is. Direct stil of toch iets deining.

Comfortabele temperatuur

Een waterbed is niet warm, maar huid neutraal. Je kunt de temperatuur van het waterbed zo instellen dat het gelijk voelt als je eigen huidtemperatuur. Hierdoor voelt het niet warm, maar neutraal aan. Je stapt dus nooit meer in een koud bed. Houd je toch van warmte in je bed, dan kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen op het thermostaatkastje van het waterbed. Bij een duo systeem is het ook mogelijk om elk je eigen temperatuur te hebben in het bed. Door de warmte van je bed, hoeven jouw spieren ’s nachts minder werk te verrichten om op temperatuur te blijven. Vele waterbedslapers worden hierdoor minder stram wakker na een heerlijke nacht op het waterbed. In de zomer zet je de temperatuur van je waterbed iets koeler, hierdoor kom je ’s avonds in een lekker koel bed te liggen.

Optimale bedhygiëne

Een waterbed kan optimale bedhygiëne bieden. Het transpiratievocht van de nacht, wordt opgevangen door de onderdeken welke het vocht over een zo groot mogelijk oppervlak verspreidt. Door de temperatuur van het waterbed, wordt het vocht overdag snel en makkelijk weer afgestaan. Wat achterblijft zijn huidkristallen en lichaamszouten, een feestmaal voor elke huisstofmijt. Bij een waterbed verdwijnen deze huidkristallen en lichaamszouten niet in de matras, maar komt het bovenop de watermatras te liggen. Het wordt zichtbaar als een stoffige laag, welke eenvoudig met een vinylreiniger verwijderd kan worden. De onderdeken zelf kan afgeritst en gewassen worden. Op deze manier kan de bedhygiëne telkens weer op hetzelfde niveau gebracht worden als toen het bed nieuw was. Vele waterbedslapers met allergieproblemen roemen het waterbed om deze mogelijkheid.

Een waterbed is mooi

Onze waterbedden zijn mooie bedden. Samen met onze adviseur kun je middels een configurator het waterbed samenstellen naar jouw wensen. Zo zie je direct hoe de verschillende hoofdborden achter jouw toekomstige bed staan, kun jij jouw bed in meerdere kleurmogelijkheden zien en bepalen welke accessoires jij wel of niet wilt hebben. Wil je opbergruimte onder je bed of wil je liever een Bluetooth luidspreker in je hoofdbord? USB aansluitingen om je mobiel ’s nachts op te laden of een tv in je voetbord, alles is mogelijk.

Bos Bedden heeft ervaren monteurs

Onze eigen Bos Bedden monteurs hebben jaren lange & deskundige ervaring met het opbouwen van een waterbed. Zij zorgen dat het bed juist en vakkundig geplaatst wordt en dat er precies voldoende water in het bed komt. Voor hen is het altijd weer een feestje, om een nieuw (water)bed te mogen bezorgen en monteren. Het is toch altijd weer een mooi moment, want als klant heb je er naar uit gekeken. Zodra het waterbed staat, is er ruimte om alle vragen en opmerkingen over hoe het waterbed het beste te onderhouden is, te kunnen stellen. Daarnaast staan we natuurlijk ook in de winkel klaar voor hulp en advies. Van harte welkom om een bed te komen ervaren bij ons in de showroom! Wilt u liever niet wachten, maar direct geholpen worden door één van onze waterbed specialisten? Maak dan alstublieft een afspraak.