Matrassen

Sfeer bepalend om lekker te kunnen slapen is de matras zelf. Maar wat nu werkelijk lekker ligt zult u voor een groot deel zelf bepalen en de medewerkers van Bos Bedden zullen u met zeer goed advies van dienst zijn.

Matras

Matras is persoonlijk

De één wil wat harder slapen en de ander vindt juist wat zachter liggen erg aangenaam. Is het belangrijk dat het matras wat makkelijker ventileert of slaapt u juist liever wat warmer. Een feit blijft dat er veel soorten matrassen zijn die zo hun eigen specifieke eigenschappen hebben waarmee u uw voordeel kunt doen.

blank

Polyether

Synthetisch schuim met een neutrale ligging en voordelig in aanschaf. Polyether wordt aangeduid in soortelijk gewicht (SG).

Koudschuim

Dit wordt ook wel hoog rendement polyether genoemd. Door een verbeterde productiemethode, een ander schuimproces, biedt dit materiaal een comfortabelere ligging. Meestal ligt het soortelijk gewicht hoger dan bij de gewone polyether.

blank
blank

Drukverlagend schuim

Visco elastisch schuim met bijzonder druk verlagende eigenschappen ofwel anti-decubitus. Matrassen met deze druk verlagende eigenschappen helpen doorliggen te voorkomen. Ook in combinatie met een overmatige spierspanning hebben wij goede ervaringen, het helpt u ontspannen gedurende de nacht. Een zeer bekend merk en waar wij ook heel graag mee werken is vanzelfsprekend M-Line. Onovertroffen kwaliteit op het gebied van drukverlaging!!

Latex

Latex is een (deels) natuurlijk materiaal en bijzonder elastisch daardoor zet het zich makkelijk naar de contouren van de gebruiker. Deze eigenschap wordt benadrukt door een goede bodem zodat uw lichaam maximaal ondersteund wordt. Latex is een veerkrachtig materiaal en voelt daardoor actiever aan en dat is soms om praktische redenen en mooie eigenschap. Wij hebben diverse latex matrassen in de showroom van het merk Mahoton.

blank
blank

Bonnelvering

Binnenverenmatras met grote stevige veren. Goed ventilerend matras met een stevig ligcomfort. Deze matrassen worden bijna niet meer verkocht.

Pocketvering

De logische opvolger van de bonellveren matrassen. De stalen veren in deze matrassen zitten onafhankelijk van elkaar in zakjes verpakt zodat een duidelijk beter lig comfort ontstaat. Er zijn veel uitvoeringen in pocketvering matrassen. Door bijvoorbeeld te variëren in het aantal veren per vierkante meter gecombineerd met diverse soorten afdeklagen is een flink aanbod te creëren. Tegenwoordig zien wij ook afwijkende vormen pocketvering. Hierdoor wordt de progressieve veerkracht van een veer gereduceerd. U ervaart dat door het soepele comfort van de matras zonder aan ondersteuning in te leveren.

blank
blank

Comforttopper

Dit is geen volwaardig matras maar een aanvulling op een matras. Vooral in de boxspringcombinaties wordt de laatste jaren veelvuldig gebruik gemaakt van deze comforttoppers. Op de boxspring komt de pocketveren matras en daarbovenop nog eens de comforttopper. De topper geeft extra comfort, is makkelijker op te maken en overbrugt de naad van de twee matrassen mooi. Desondanks kan een topper ook eigenschappen bezitten dat er geen gebruik van wordt gemaakt en de klant op een ‘normaal’ matras slaapt. Ongeveer de helft van onze klanten maakt gebruik van een comforttopper op een boxspring. De binnenzijde van een topper kan een polyether (koudschuim), een latex of een lage pocketvering zijn. Er zijn nog wel meer soorten en door jarenlange ervaringen zijn er bij ons deze drie over gebleven.

Hoe komen we tot een keuze

Dagelijks krijgen wij te horen dat het maken van een keuze zo moeilijk is. Er zijn zoveel soorten matrassen en wat is nou het beste. Bestaat er dan een matras of slaapsysteem die als beste te betitelen valt. Maar helaas nee bestaat dat niet. Uiteraard hebben we wel een type matras wat het bovengemiddeld goed doet echter geeft dat onvoldoende houvast om er dan maar van uit te gaan dat dit ook voor u geldt. Zoveel mensen zoveel wensen en verwachtingen gecombineerd met een budget wat u besteden kunt. Slapen is een zeer persoonlijke kwestie. Maar met een goed gesprek is daar heel goed achter te komen. We zullen het samen moeten doen en daarbij kunnen wij u alleen goed helpen bij ons in de showroom in Nieuwleusen.

blank
blank

Liggarantie

Stel dat u tot een keuze bent gekomen maar in praktijk blijkt dat het toch niet helemaal uw matras is dan zijn er bij diverse merken mogelijkheden. Per fabrikant verschilt het wat de mogelijkheden en de voorwaarden zijn. Vraag ernaar bij de aanschaf van uw nieuwe bed of matras.

Merken matrassen fabrikanten

-Auping
-Avek
-Eastborn
-Ergosleep
-Mahoton
-Magnitude
-Mline
-Phillow
-Pullman
-Recor
-Somnus
-Technogel
-Tempur

blank