Beddenvergelijker

Veel mensen gaan vol goede moed op zoek naar een nieuwe matras en bodem en lopen dan tegen het feit op dat er wel heel veel keuze is. En wat is nu het beste om te kiezen? De verschillende matrascombinaties hebben ongetwijfeld bepaalde eigenschappen en die zijn door onze medewerkers goed toe te passen.

Beddenspecialist
Daar begint dan ook meteen de belangrijkste taak die wij als beddenspecialist hebben. Wij helpen u een keuze te maken zodat uw wensen maximaal worden ingevuld. De meeste van onze klanten hebben meestal ook een voorkeur van wat lekker ligt. Mag het wat harder zijn of liever wat zachter en comfortabeler. Willen we de matras als heel actief ervaren of is een drukverlagende eigenschap wat de voorkeur geniet.

Juiste slaapcombinatie
Een goede begeleiding om tot de juiste slaapcombinatie te komen kan ook alleen maar gegeven worden in onze showroom waar wij u veel mogelijkheden kunnen bieden. En u hoeft echt niet te schrikken van al die varianten. Onze deskundigheid zal dat snel terugbrengen naar een overzichtelijk geheel wat tevens past binnen het budget.

Pocketveringmatras
Enorm populair met een enorm aanbod. Omdat er veel, heel veel varianten pocketveren matrassen bestaan is er meestal wel een exemplaar die bij u past. Deze matrassen hebben goed ventilerende eigenschappen over het algemeen maar zijn daarentegen niet altijd de oplossing voor mensen welke heel makkelijk transpireren. De matrassen worden breed toegepast om boxsprings maar ook wel op spiralen en incidenteel op lattenbodems. Vooral de laatste jaren komen we de matrassen tegen in gestoffeerde uitvoeringen en dan gecombineerd met prettige comforttopper.

Latexmatras
Deze matrassen worden minder frequent toegepast dan in het verleden. De latex matras is subtieler met het bieden van tegendruk en dat heeft soms voordelen. Matrassen met een latex interieur worden gemiddeld als warmer ervaren maar onderschat toch ook niet de ventilerende eigenschappen. Om ervoor te zorgen dat de matras toch de juiste ondersteuning mee kan geven zien we deze matrassen meestal gecombineerd met een goede lattenbodem.

Polyethermatras
Matrassen met een polyether kern zijn op te delen in 2 belangrijke varianten. We praten hierbij over de ‘gewone’ polyether en de koudschuim variant. De koudschuim is gelijk al comfortabeler door een ander schuimproces. Polyether matrassen worden aangeduid met soortelijk gewicht; SG. Hoe hoger het soortelijk gewicht des te duurzamer deze matras gemiddeld zal zijn. Ze zijn niet harder naarmate het gewicht van de matras stijgt, dat is een veelvoorkomend misverstand. Polyether matrassen stijgen weer in aanzien en dat komt ook de het gewicht van deze matrassen. Ze zijn lichter in gewicht dan bijvoorbeeld de latexmatrassen en dus beter te hanteren en dat is voor veel klanten toch ook niet onbelangrijk. Om het ligcomfort hoeft u het niet te laten, ze doen nauwelijks onder voor een goede latex matras.