Matrassen en toppers
Goed luchten en ventileren. Laat uw dekbed dubbelgevouwen aan het voeteneinde liggen. Wanneer mogelijk regelmatig keren. De tijk licht kloppen. Niet met de stofzuiger behandelen. De kans bestaat dat u dan de wol door de tijk naar buiten zuigt.

Het is normaal dat u moet wennen aan uw matras en/of topper. Houd rekening met een termijn van minimaal 30 dagen.

Nestvorming van matras en/of topper aan uw contouren is een normale eigenschap. Heup- en schoudergedeelte worden zwaarder belast. Op deze plaatsen zal dan ook eerder nestvorming plaatsvinden en wat meestal blijvend zichtbaar is. Nestvorming mag u niet verwarren met kuilvorming. Bij kuilvorming is er sprake van overmatige slijtage waardoor veerkracht en draagvermogen aanzienlijk afneemt. Bij twijfel neem gerust contact met ons op.

Dekbedden
Goed luchten echter niet in de volle zon en niet in de vochtige buitenlucht. Indien nodig kunt u dekbedden reinigen. Of zelf wassen of naar de stomerij. Synthetische dekbedden kunt u wel wassen in de wasmachine. Met donzen en wollen dekbedden is voorzichtigheid geboden. Liever niet zelf gaan wassen.

Boxspring gestoffeerd
Voorzichtig met de stofzuiger voorzien van de borstel behandelen. Voor het verwijderen van vlekken is het goed om de vlekkengids te raadplegen. Met kunststof leerdoek beklede boxsprings kunt u afnemen met een licht vochtige doek.

Kussens
Wanneer de vulling van uw kussen het toelaat dan is goed opschudden belangrijk voor de veerkracht. Indien nodig en wanneer de vulling van uw kussen het toelaat kunt u deze wassen in de wasmachine. Met wol- en dons-vulling is voorzichtigheid geboden. En vervang af en toe uw kussen eens voor een nieuwe. Klanten doen over het algemeen te lang met het hoofdkussen.

Meubelen
De meeste meubelen kunt u onderhouden met een licht vochtige doek. Aan het water mag een niet agressief reinigingsmiddel worden toegevoegd. Lakschade voorzichtig bijwerken met een lakstift of retoucheerstiften.

Bedtextiel
Uw overtrekken en hoeslakens kunt u het beste eens per week wassen. De moltonhoezen hoeven minder frequent gewassen te worden, eens per maand volstaat.