FAQ

Onderstaand vindt u enkele veel voorkomende vragen over de aanschaf van een bed of matras, met daarbij onze antwoorden. Mocht u hier het antwoord op uw vraag niet vinden, neem dan gerust contact met ons. Wij helpen u met plezier verder.

Moet ik een matras regelmatig keren?

Wanneer matrassen gekeerd kunnen worden dan is het raadzaam hier een regelmaat in te houden van eens in de vier weken. U zult uw matras beter benutten en dat is belangrijk voor de duurzaamheid van de matras.

Wat is een goed matras?

Daarop is op voorhand zo geen antwoord te geven. Wat is voor iemand specifiek een goed matras is al beter te beantwoorden. Betekend wel dat we samen met u gaan bekijken wat de eigenschappen zijn welke het beste bij uw wensen past.

Ik heb veel last van de nek en welk kussen moet ik dan hebben?

Er zijn veel soorten hoofdkussens en er zijn uitvoeringen welke extra aandacht schenken aan de nek en de nekspieren om deze zoveel mogelijk te ontlasten. Wij geven onze klanten de gelegenheid om deze speciale hoofdkussens thuis in uw vertrouwde omgeving te testen. U kunt dan zelf ontdekken of dat bijzondere kussen ook voor u zo bijzonder is. Uit ervaring weten wij dat het even testen zo’n hoofdkussen heel goed werkt.

Worden meubels ook gemonteerd geleverd?

Ja, praktisch alles wat wij uitleveren wordt door onze eigen monteurs deskundig geplaatst en afgemonteerd. Verpakkingsmaterialen worden door ons weer mee teruggenomen.

Wat moet ik met de oude matras?

Oude matrassen kunnen door ons worden afgevoerd tegen een bescheiden onkostenvergoeding.

Moet ik ook aanbetalen?

Over het algemeen vragen wij geen aanbetaling. Wanneer de levering uitgesteld gaat worden of u wilt de levering maanden later afgeleverd hebben dan vragen wij om een aanbetaling.

Moet ik met de levering contant betalen?

Bij ons hebt u de keuze. U betaald of contant met de levering of u betaald met de PIN. Wanneer u met de PIN betaald dan kan het zijn dat u eenmalig uw pin limiet moet verhogen. Raadpleeg uw bank voor meer informatie.

Stel dat mijn nieuwe matras mij niet bevalt, wat dan?

In een dergelijk geval, en dat komt maar weinig voor, gaan we samen met u bekijken wat of het probleem is en wat wij er aan kunnen veranderen om de klachten weg te nemen. We hebben vaak meerdere mogelijkheden waar wij gebruik van kunnen maken. Belangrijk is dat u niet te lang wacht met reclameren maar ook niet te snel. Aan een nieuwe matras moet u wel even wennen, minimaal twee weken.

Hoe is de service?

Ook bij ons kan er wel eens wat misgaan. Voor ons een belangrijke taak om zo snel mogelijk te inventariseren wat er niet in orde is en dat het vlot wordt afgehandeld. Vrijwel alle problemen worden door ons zelf in samenwerking met de fabrikant opgelost. Wij werken volgens de algemene verkoopvoorwaarden van het CBW. Wanneer de garantietermijnen van een fabrikant langer zijn dan worden die vanzelfsprekend gehanteerd. Zijn de garanties verstreken dan proberen wij, daar waar mogelijk, de problemen zo voordelig mogelijk op te lossen.

Wat is het beste dekbed?

Dekbedden zijn onder te verdelen in dons, wol of synthetisch. In onze showroom hebben wij veel mogelijkheden om aan u te tonen. Wij kunnen u dan de eigenschappen veel beter uitleggen om samen met u tot een goede keuze te komen.

Wat kost een goed matras?

Matrassen zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar in evenzoveel verschillende prijsklassen. We kunnen dus onmogelijk vertellen hoeveel een goed matras kost. Wij kunnen alleen tot een verantwoord advies komen wanneer u onze showroom bezoekt.

Hoeveel levertijd zit er op een nieuw bed?

Levertijden variëren per onderdeel van onze collectie. Bedtextiel en dekbedden liggen voor een deel in voorraad. Enkele matrassen zijn ook direct beschikbaar, echter verreweg het grootste deel van onze collectie wordt speciaal voor u besteld. De levertijden zitten rond te 7 weken. Sommige boxspring fabrikanten hebben ongeveer 8 tot 9 weken nodig. Kunnen wij een toegezegde levertermijn door omstandigheden niet nakomen dan zullen wij u tijdig informeren.

Hoe lang gaat een matras mee?

Een goed matras gaat gemiddeld ongeveer een jaar of 8 à 10 mee. Veel klanten denken dat een matras langer meegaat. Bedenk wel dat een matras jaar in jaar uit nagenoeg alle nachten intensief gebruikt wordt. Het totaal van de omstandigheden (bouw/ postuur, gewicht, transpireren, type bodem, woonsituatie, etc.) waarin de matras verkeert is daarop van invloed.