Bedtextiel

Elk bed wordt voorzien van beddengoed. Een hoeslaken, dekbed of een mooi overtrek, u kunt niet zonder beddengoed. Het bed mag er mooi uitzien, want het oog wil ook wat. Hoewel u meestal met uw ogen dicht in bed zult liggen, mag het zeker een mooi plaatje zijn en zorgt het ook voor een stuk comfort. Daarnaast is het een stuk onderhoud en verlengd het de levensduur van uw matras.

Kayori bedtextiel

Bij Bos Bedden Nieuwleusen en Bos Bedden Nijverdal kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan Kayori bedtextiel. Je vindt bij ons onder andere dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen en spreien in verschillende kleuren en dessins. Met Kayori bedtextiel creëer je een comfortabele en sfeervolle slaapkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Molton hoeslakens

Om uw matras goed te beschermen en een langere levensduur te geven, krijgt de matras eerst een molton hoeslaken. Molton hoeslakens zijn gemaakt van dikker katoen en ze zorgen voor opname van transpiratievocht. Alles wat een molton al verwerken kan, hoeft de matras zelf niet meer te doen. Over het algemeen volstaat een molton met een standaard gewicht en een enkele keer adviseren wij een dikker exemplaar wanneer iemand makkelijk transpireert. Ontdekt u in de praktijk dat er verkleuringen en kringen in uw matras komen, dan raden wij u een dikkere molton hoeslaken aan. Niet alleen matrassen maar ook de comforttoppers hebben een molton hoeslaken nodig. Comforttoppers zijn een stuk dunner dan een gewoon matras en daarmee wordt rekening gehouden met de hoekhoogte. Ook voor de toppers met een split in het hoofdeinde hebben wij molton hoezen beschikbaar.

Wasluis

Bij het wassen van uw bedtextiel kunt u te maken krijgen met wasluis. Wasluis wordt ook wel vetluis genoemd. Dit probleem is vaak herkenbaar aan de geur van de wasmachine. Zeepresten blijven achter in de machine en kunnen in combinatie met andere stoffen (huidproducten) zorgen voor donkere strepen in het textiel. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om dit probleem het hoofd te bieden. Allereerst de rubberen deursluiting van de machine en het zeepbakje grondig reinigen. Vervolgens een programma draaien op 90°C en daar mag witte wasgoed gewoon bijgevoegd worden. Draai daarna nog een keertje hetzelfde programma, maar nu met een halve liter schoonmaakazijn (16%).

Wasluis voorkomen

U kunt dit eenvoudig voorkomen door minder wasmiddel te gebruiken. Tegenwoordig zijn de wasmiddelen veel geconcentreerder dus u hebt minder nodig. Wanneer u in een gebied met zacht water woont kunt u zelfs nóg zuiniger doseren!
U kunt mogelijk denken dat een wasmachine zichzelf schoon wast, maar dat is niet zo. Draai daarom regelmatig een kookwas, ook wel onderhoudswas genoemd. Eén keer in het half jaar is voldoende. Maak het wasmiddelbakje en de rubberen rand in de wastrommel regelmatig schoon. Laat het deurtje van de wasmachine na het wassen altijd open staan en laat de trommel goed drogen. Een vochtige omgeving is namelijk een ideale plek voor bacteriën en dat wilt u juist voorkomen! Zo blijft uw was, en dus ook uw bedtextiel, langer mooi.

Schuurvlekken

Lichte strepen in de was worden veroorzaakt door teveel was in de machine in combinatie met een lage temperatuur en een teveel aan wasmiddel. De capaciteit van de wasmachine wordt aangeduid in kilogrammen wat leidt tot een te volle wasmachine. Ons advies: de trommel vullen totdat er minimaal nog een vlakke handpalm boven past en liever nog minder. Door te volle trommels ontstaan er mogelijk schuurvlekken of het zijn vlekken van het wasmiddel wat niet goed uitgespoeld kan worden. Een teveel aan wasgoed zuigt het water op zodat uitspoelen niet makkelijk gaat. Om langer plezier van uw bedtextiel te hebben, adviseren wij u om de wasmachine niet te vol de doen.

Hoeslakens

Over de molton komt een hoeslaken. Een hoeslaken is er in diverse uitvoeringen. We hebben hoeslakens in vele soorten en maten. Zo hebben wij verschillende kleuren en materialen voor u. Een hoeslaken van percal is een mooiere kwaliteit katoen en levert een fijnere stof op. Satijn is de manier van weven en kan gemaakt worden op basis van katoen of percal. Dit kunt u ervaren als soepeler, zachter en een beetje warmer. Flanel is geruwd katoen, lekker zacht en warm, iets wat vooral in de wintermaanden populair is. Jersey is gebreid katoen. Door het breien komt er rek in de stof, zodat de hoeslakens een goede pasvorm kennen en strak om de matras zitten. De keuze is veelal een persoonlijke kwestie. In onze winkel helpen wij u graag bij het uitzoeken van een hoeslaken.