• Beddengoed

  U kunt niet zonder beddengoed. Enerzijds omdat het oog ook wat wil, een bed mag ook mooi zijn om te zien. Anderzijds is het een stuk onderhoud en daarmee verlenging van de levensduur van uw matras.

  Molton hoeslakens
  140x200 1 Een matras krijgt eerst een molton hoeslaken. Molton hoeslakens zijn gemaakt van dikkere katoen en ze zorgen voor opname van transpiratievocht. Alles wat een molton al verwerken kan hoeft het matras zelf niet meer te doen. Over het algemeen volstaat een molton met een standaard gewicht en een enkele keer adviseren wij een veel dikker exemplaar wanneer iemand makkelijk transpireert.
  Ontdekt u in de praktijk dat u verkleuringen en kringen in uw matras komen ga dan over op de dikke molton hoeslakens. Niet alleen matrassen maar ook de comforttoppers hebben een molton hoeslaken nodig. Comforttoppers zijn een stuk dunner dan een gewoon matras en daarmee wordt rekening gehouden met de hoekhoogte. Ook voor de toppers met een split in het hoofdeinde hebben wat molton hoezen beschikbaar. Molton hoeslaken hebben wij in collectie van Cevelit en Dommelin (maatwerk)

   

  Hoeslakensbella donna jersey
  Dus eerst de moltonhoes om uw matras/topper en daarna komt het hoeslaken. Een hoeslaken zijn er in diverse uitvoeringen en wij werken met katoen, percal, satijn, flanel en jersey. Percal is een mooiere kwaliteit katoen en levert een fijnere stof op. Satijn is de manier van weven en op basis van katoen of percal, u ervaart het als soepeler, zachter en een beetje warmer. Flanel is geruwde katoen, lekker zacht en warm, iets wat vooral in de wintermaanden populair is. Jersey is gebreide katoen. Door het breien komt er rek in de stof zodat de hoeslakens een goede pasvorm kennen. Meestal dat flanel als wat warmer wordt ervaren. De keuze is veelal een persoonlijke kwestie. Gelukkig dat u vaak voor uzelf weet wat u als het meest prettig ervaart. Onze merken hoeslakens: Estella, Bella Donna, Damai, Cinderella, Dommelin (maatwerk)

   

   

  Vlekken in het wasgoed. Wat nu!

  Enige malen in het jaar melden consumenten zich met gewassen bedtextiel met vlekken. Vlekken ontstaan niet zomaar daar zal altijd een oorzaak voor te vinden zijn. Twee voorkomende oorzaken zijn wasluis (vetluis) of het zijn vlekken ontstaan door te volle trommel. Wij leggen het u graag uit.

  Wasluis

  De term wasluis wordt ook wel vetluis genoemd. Dit probleem is vaak herkenbaar aan de geur van de wasmachine. Zeepresten blijven achter in de machine en kunnen in combinatie met andere stoffen (huidproducten) zorgen voor donkere strepen in de textiel. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om dit probleem het hoofd te bieden. Allereerst de rubberen deursluiting van de machine en het zeepbakje grondig reinigen. Vervolgens een programma draaien op 90°C en daar mag witte wasgoed gewoon bijgevoegd worden. Draai daarna nog een keertje hetzelfde programma, maar nu met een halve liter schoonmaakazijn (16%).

  Wasluis voorkomen

  Gebruik minder wasmiddel. Tegenwoordig zijn de wasmiddelen veel geconcentreerder dus u hebt minder nodig. Wanneer u in een gebied met zacht water woont kunt u zelfs nóg zuiniger doseren!

  U kunt mogelijk denken dat een wasmachine zichzelf schoon wast, maar dat is niet zo. Draai daarom regelmatig een kookwas, ook wel onderhoudswas genoemd. Eén keer in het half jaar is voldoende. Maak het wasmiddelbakje en de rubberen rand in de wastrommel regelmatig schoon. Laat het deurtje van de wasmachine na het wassen altijd open staan en laat de trommel goed drogen. Een vochtige omgeving is namelijk een ideale plek voor bacteriën en dat wilt u juist voorkomen!

  Schuurvlekken

  Lichte strepen in de was worden veroorzaakt door teveel was in de machine in combinatie met een lage temperatuur en een teveel aan wasmiddel. De capaciteit van de wasmachine wordt aangeduid in kilogrammen wat leidt tot een te volle wasmachine. Beter is om de trommel te vullen totdat er minimaal nog een vlakke handpalm boven past en liever nog minder. Door te volle trommels ontstaan er mogelijk schuurvlekken of zijn het vlekken van het wasmiddel wat niet goed uitgespoeld kan worden. Een teveel aan wasgoed zuigt het water op zodat uitspoelen niet makkelijk gaat.

  Klachten

  U bent op de hoogte gebracht van de oorzaak en de gevolgen. U begrijpt dat het textiel zelf niet de oorzaak is maar juist de externe factoren. Zodoende nemen wij dergelijke klachten niet in behandeling.


 • Informatie aanvragen   • Topkwaliteit
   • Altijd scherpe prijzen
   • Zeer grote showroom
   • Alle grote merken
   • Hoge klanttevredenheid
   • CBW Garantie